Pályaorientációs nap

A pályaorientációs nap keretében a tanulók életkorához és érdeklődési köréhez igazodva építettük fel a tevékenységeket, melyek során kipróbálhatták képességeiket, elmélyültek egy-egy foglalkozási területen.
A 7. osztályosok, -akik legközelebb állnak a pályaválasztáshoz- önismereti és kompetenciaalapú kérdőíveket töltöttek ki, majd az ágazatokhoz, szakmákhoz kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg. Ezek során lehetőség volt arra, hogy figyelmüket a nekik megfelelő pálya és foglalkozás felé irányítsuk.
A többi évfolyam foglalkoztatásának középpontjában a népi kismesterségek álltak. Az alsó tagozatosok a famegmunkálás keretében dobókockát készítettek. A komádi hímzés történetének, motívumainak és a hímzéstechnikájának a megismerése után a hímzés alapanyagai felhasználásával kis vászonzsákokat készítettek a tanulók. A csuhékészítés is érdekes elfoglaltságnak bizonyult, egyszerű munkadarabot, virágot formáztak ebből a természetes alapanyagból.
A felső tagozatosok a szűrkészítés menetét ismerték meg, majd a szűrrátétes kézimunka megfigyelése után könyvjelzőt készítettek. Foglalkozások a Bibliában témában játékos vetélkedőn vettek részt, majd az ételkészítési eljárásokat megismerve kekszgolyót gyúrtak.
 
 
A bejegyzés megosztása: