XV. Vándorlegény Országos Gyermek Népi Kézműves Pályázat

A XV. Vándorlegény Országos Gyermek Népi Kézműves Pályázaton a komádi Sulyok István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is részt vettek a megmérettetésen, Berettyóújfaluban. A diákok a pályázat gyermek I-II. kategóriában vettek részt, ahol az alkotók 6-14 éves kor között szerepeltek.

A kerámia szakkör tagjai fűszertartókat és fakanáltartót készítettek igen míves kivitelben, amelyeket a szakmai zsűri bronz minősítésben részesített, az alkotók nagy örömére, így pályamunkájukkal bejutottak az országos kiállításra. A tanítványok, Bálint Attila Donát, Czeglédi József Alex, Jován János és Szűcs Gyula. Mesterük Szilágyi Istvánné Magdi néni fazekas népi iparművész.

A kreatív hímző szakkör a pályázatra olyan tárgyakat készített, amiket ők szívesen használnak és viszik magukkal akár az iskolába is, „Amit magammal vinnék” címet adtak az alkotásoknak. A diákok készítettek könyvjelzőt, református énekeskönyv borítót, illatzsákot, pendrive tartót, tároló zsákokat, neszesszereket, melyekre a komádi hímzés vászonmotívumait hímezték. A zsűri kiállításra alkalmasnak találta a beadott pályaműveket, Dr. V. Szathmári Ibolya értékelésében elmondta, hogy „praktikus tárgyakon jól megtervezett minták rajzolódtak ki, szép kivitelben”. Munkájukat arany minősítéssel díjazták és így az ő munkáik is bejutottak az országos kiállításra. A szakkör tagjai: Bálint Blanka, Bura Nóra Lilien, Bujdosó Hanna, Bujdosó Léna, Bujdosó Nóra, Kovács Barbara, Pálfi Dóra Zsuzsanna, Papp Hédi Fanni, Rácz Anita Lilla, Szilágyi Erika Gréta, Vad Viktória.

Tanáraik: Seprenyi Dánielné, a Fekete Erzsébet Hímző Kör vezetője és Dr. Takácsné Polgár Adél hímző szakoktató.

Az okleveleket Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere adta át a gyerekeknek. Az alkotásaik három vármegye legjobb pályamunkái között szerepelnek. A kiállítás megtekinthető a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Vármegye Galériájában május 17-ig.

Szeretettel ajánljuk megtekintését!

 

A bejegyzés megosztása: