Planet Budapest 2023

2023.szeptember 28-án, a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expo és Élményprogramján vettek részt iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói, 22 fővel és két kísérő pedagógussal. Az utazás a Komádi Városi Önkormányzat jóvoltából, ingyenesen valósulhatott meg.

A Hungexpó területén a gyerekek az előre beregisztrált időpontban a Heroes of the future fenntarthatósággal kapcsolatos oktatást megcélzó élményközpontú kalandjátékban vettek részt. Az előadás interaktív játékokkal, élőszereplős színházi elemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel építkezve mesélt el egy történetet a bolygónk lehetséges jövőjéről. A gyerekek nem mindennapi élményben részesülhettek a lenyűgöző produkció során. A 2070-ből érkező időutazók, a jelenünkben keresték azt a problémát, melyet az emberiség okozott a tetteivel. Ebben a feladatban segítették őket a gyerekek.

Az Expó része volt a Your Panet című kiállítás is, melyet a D pavilonban tekinthettek meg.  A szórakoztató és egyben elgondolkodtató kiállításon látványos installációkkal tapasztalhatták meg, hogy mit jelent a fenntarthatóság, és mit tehetnek érte egyénileg vagy közösen, azért, hogy a következő generációknak is egy élhető bolygót hagyjunk meg.

Az expón látottak bővítették a tanulóink természettudományos ismereteit és reményeink szerint olyan gondolatok is megfogalmazódtak bennük, mely saját cselekedeteiket is befolyásolhatják.

A bejegyzés megosztása: