Sulyok-nap

Iskolánk hagyományos rendezvényén, a Sulyok-napon intézményünk névadója tiszteletére és közös megemlékezésre gyűltünk össze. A református templomban Balogh Sándor lelkipásztor hirdetett igét, majd az intézményvezető ismertette Sulyok István életútját, amely követendő példát mutat az utókor számára, hogyan indult el egy kis bihari településről, Komádiból egy fiatal fiú. Sulyok István tehetsége, szorgalma révén egyetemre járt, külföldi tanulmányutakon vett részt, majd szolgálta a magyar reformátusságot. A lelkész, püspök életútja felívelő, lelkészi hivatása mellett jelentős egyházi írói tevékenysége is. Intézményünk 2015-ben vette fel Sulyok István püspök nevét, akinek nevét méltó módon őrizzük, születésnapján minden évben megkoszorúzzuk a templom falán elhelyezett domborműves portréját.

Az emléknap alkalmából egész napos diákprogramok voltak, melyek középpontjában Komádi állt. Célunk, hogy diákjaink megismerjék hagyományainkat, múltunkat, örökségünket, valamint felelősen tegyenek azok megtartásáért.

A Sárrét növény- és állatvilágának megismerése, a komádi hímzés motívumkincsei, városunk nevezetességei jelentek meg a foglalkoztatások során. Feldolgoztuk a komádi református templom történetét, Sulyok István életútját és a kenderfeldolgozás folyamatát.

A bejegyzés megosztása: