Erzsébet tábor

A Sulyok István Református Általános Iskola által szervezett Erzsébet táborban két turnusban 92 tanuló vett részt. A kéthetes programsorozaton élménydús, színvonalas nyári tevékenységeket szerveztünk a tanulók számára. Közösségépítő tréning, sporttevékenységek, kézműves foglalkozások, egészséges életmódra nevelés, környezettudatosság – ezek határozták meg a tábor 10 napját.

Kirándulást tettek Gyulán, meglátogatták az Almásy kastély kiállításait és megtekintették a várat. Kellemes kikapcsolódásra nyílt lehetőség a Szász tanya meglátogatásakor. A tanyasi élet szépségei közül a lovasszekeres sétakörutat és a pónilovaglást nagyon élvezték a gyerekek.

Debrecenben az Agora Tudományos Élményközpontban csillagászati előadáson, fizikai kísérletek bemutatásán, az interaktív játéktérben pedig saját maguk által megtapasztalt élményekkel gazdagodtak. A városnéző vonatozás alkalmat adott Debrecen nevezetességeinek és kulturális örökségeinek megismerésére.

Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban múzeumpedagógiai előadás keretében ismerkedtek a Sárrét vízi világával és a kőkorszakból ránk maradt örökséggel. Nagy élmény volt a gyerekeknek az ősi életmód egyes tevékenységeinek felelevenítése, az agyagedény készítés és a búzaőrlés. A délután folyamán pedig bobkart pályán kapcsolódtak ki.

A bejegyzés megosztása: