Negyedik tanévét kezdte az iskola

Tanévnyitó a komádi református általános iskolában

„Szolgáljatok az Úrnak örömmel” – ezt az idézetet választották a Sulyok István Református Általános Iskola idei tanévének vezérgondolatául. Az ünnepi istentisztelettel egybekötött tanévnyitót szeptember 9-én, a Református Templomban tartották.

Balogh Sándor, református lelkipásztor ünnepi igehirdetése után Szűcs Ágnes intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy a 2018/2019-es tanévben 132 diák tanul az iskolában, ebből 16 első osztályos. Hálásak azért, mert a 2015-ös iskolaalapítás óta mind tanulólétszámban, mind személyi- és tárgyi feltételekben gyarapodásról számolhatnak be. Akkor 6 pedagógussal és 65 tanulóval indult el az oktatás, idén már 16 pedagógus dolgozik az intézményben.

– Isten segedelmével elindultunk egy úton, de ne feledjük, hogy a fenntartónak, a pedagógusnak, a tanulónak, a szülőnek, mindennap tenni kell azért, hogy iskolánk gyarapodjon – hangsúlyozta Szűcs Ágnes. Az intézmény a 6. osztály elindításával közelebb került ahhoz a céljukhoz, hogy felmenő rendszerben 8 osztályos iskolát alakítsanak ki.

– Ebben a tanévben folytatni fogjuk az iskolánk pedagógiai programja mentén az eddigi 3 tanévben elkezdett munkánkat: az intézménybe járó tanulók tudásban, ismeretekben tovább gazdagodnak, nemzeti, kulturális és egyházi örökségünk és értékeink befogadására alkalmat kapnak – tette hozzá az intézményvezető.

– Rozsik Rita

A bejegyzés megosztása: